Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2022

Зеленський доручив уряду розробити план заходів трансформації продовольчих систем України – указ

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом указ №41/2022  доручив уряду у двомісячний термін розробити та затвердити план заходів трансформації продовольчих систем в Україні до 2030 року.

Указ опублікований на сайті Офісу президента.

Як зазначається у документі, метою плану є забезпечення національних інтересів у сфері продовольчої безпеки та подальшого утвердження нашої держави як одного зі світових лідерів постачання окремих видів сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів

«Кабінету Міністрів України забезпечити у двомісячний строк розроблення за участю провідних вітчизняних і міжнародних експертів та з урахуванням Цілей сталого розвитку України на період до 2030 року, визначених Указом Президента України від 30 вересня 2019 року № 722, та затвердити план заходів щодо трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року», – йдеться в документі.

У плані має бути визначено національні пріоритети трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року, зокрема, за такими напрямами, як здорове харчування, дружнє до довкілля виробництво, стійкість до ринкової нестабільності та доступність харчових продуктів для всіх груп населення.

Також уряд повинен передбачити запровадження системи моніторингу реалізації національних пріоритетів трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року з обов’язковим оприлюдненням результатів такого моніторингу щороку до 1 березня року, який настає за звітним.

План передбачає запровадження системи моніторингу реалізації національних пріоритетів трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року з обов’язковим оприлюдненням результатів такого моніторингу щороку до 1 березня року, який настає за звітним.

 

agropolit.com