Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.08.2023

Зеленський очікує від бізнесу пропозицій щодо органу, який займатиметься перевірками

Президент Володимир Зеленський очікує від бізнесу пропозицій щодо єдиного органу, який займатиметься перевірками.

Про це він зазначив в інтерв’ю Наталії Мосейчук, повідомляє Укрінформ.

«Вони (бізнесмени – ред.) не хочуть жодних перевірок. Вони сказали, що почали приходити до них, тому що держава повернулася до перевірок. Але це баланс, для мене як Президента, баланс у час війни дуже складно тримати. Який баланс? МВФ, Європейська Комісія, лідери Європи (сказали – ред.), якщо ми не повертаємо податкову систему, яка в нас існувала до початку війни, якщо ми не повертаємо перевірки, у нас будуть питання щодо відкриття розмов про майбутнє членство в ЄС», – підкреслив Зеленський.

За його словами, питання від міжнародних партнерів у разі неповернення перевірок бізнесу виникнуть восени.

«Я поговорив із бізнесом, сказав: дивіться, у мене є запит, допоможіть у вирішенні цього питання. Давайте ми повернемо мінімум, давайте ми оберемо з вами і зробимо зміни в законодавстві, щоб тільки один орган мав право перевіряти» – пояснив глава держави.

Він додав, що європейських партнерів такий підхід нібито влаштовує, а бізнес має запропонувати, що це буде за орган.

Президент також наголосив, що підприємці не повинні давати хабарі, додавши, що створено спеціальну платформу, де раз на один-два тижні його економічні радники зустрічаються з підприємцями задля допомоги у вирішенні проблемних питань.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №8401, який повертає систему оподаткування у довоєнний стан. Закон набрав чинності з 1 серпня 2023 року. Він є одним із 19 структурних маяків, передбачених угодою розширеного фінансування з МВФ.

 

www.ukrinform.ua