Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.09.2023

Зеленський запропонував в ООН створити зернові хаби в Африці й інших регіонах

З метою покращення доступу до українського збіжжя, а також посилення глобальної продовольчої безпеки Україна пропонує створити хаби на мільйони тонн зерна в країнах Африки й інших чутливих регіонах.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Саміті цілей сталого розвитку на 78-й сесії Генасамблеї ООН.

«Україна пропонує дуже чіткі дії. Аби запобігти будь-яким потрясінням на світовому продовольчому ринку, ми можемо створити хаби на мільйони тонн зерна на рік в особливо чутливих зонах, наприклад, у портах Африки», – підкреслив Зеленський.

Він підкреслив, що українська сторона вже почала переговори про забезпечення цих можливостей.

«Якою б не була проблема, співпраця може забезпечити рішення. І світ має всі необхідні ресурси для того, щоби розв’язати всі проблеми і водночас підштовхнути глобальний розвиток», – додав Президент.

У цьому зв’язку він подякував партнерам України, які допомогли доставити 32 мільйона тонн продовольства в країни Глобального півдня та інших регіонів. Він підкреслив, що Україна ніколи не відмовиться від ролі гаранта глобальної продовольчої безпеки.

«Україна в умовах війни демонструє чудові результати, світ в умовах співпраці може зробити набагато більше. Не говорити, не чекати – дії змінюють світ, дії втілюють цілі в життя. І те, яке життя нам потрібне, залежить тільки від нас самих», – наголосив Президент України.

Під час виступу перед Генасамблеєю ООН у вівторок Президент України закликав світ діяти в повній солідарності, щоби врятувати життя.

 

www.ukrinform.ua