Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.02.2024

ЗЗФ має намір простоювати й в березні

Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ) планує продовжувати простоювати в березні через збереження високих цін на електроенергію й недостатніх цін на феросплави на світовому ринку.

Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” голова правління АТ “Запорізький завод феросплавів” Павло Кравченко, наразі вартість е/е знижується, і зі свого боку ціни на феросплави підвищуються на світовому ринку.

“Але ми поки що не можемо сказати, що виробництво відновиться найближчим часом”, – сказав Кравченко.

Відповідаючи на запитання агентства “Інтерфакс-Україна”, він констатував, що НЗФ продовжує простоювати.

“Ми нещодавно говорили з гендиректором із цього приводу, вони відстежують ситуацію”, – сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, Покровський гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК, раніше – Орджонікідзевський ГЗК) і Марганецький ГЗК (МГЗК, Дніпропетровська обл.), що входять до групи, наприкінці жовтня – на початку листопада 2023 року тимчасово зупинили видобуток і переробку сирої марганцевої руди, а НЗФ і ЗЗФ тимчасово зупинили виплавку феросплавів.

ЗЗФ – один із трьох українських виробників цієї продукції. Частка внутрішнього ринку в його поставках становить 30-35%.

Бізнес ЗЗФ, НЗФ, Стахановського ЗФ (перебуває на НКТ), Покровського (раніше – Орджонікідзевського) і Марганецького гірничо-збагачувальних комбінатів до націоналізації організовував Приватбанк.

 

interfax.com.ua