Цього місяця продукцію з рослинного м’яса почнуть постачати до ресторанів Києва, згодом її почнуть продавати у супермаркетах.
Американський стартап із виробництва рослинного м’яса Beyond Meat виходить на український ринок зі своєю продукцією — бургерами і ковбасками з рослинного м’яса. Про це повідомляє компанія-дистриб’ютор продукту.
Продукцію будуть постачати до ресторанів, а першим містом, в якому вона з’явиться, стане Київ.
Старт продажів заплановано на другу половину листопада.
Продукт може з’явитися у меню освітніх закладів, як сказано у повідомленні, у популярних кейтерингових компаніях і службах доставки їжі, а пізніше згодом котлети і ковбаски з рослинного м’яса можна буде знайти на полицях супермаркетів.
Американський стартап Beyond Meat заснований у 2009 році. Зараз його продукція продається в 58 тис. магазинів і закладів в 20 країнах.
Навесні 2019 року виробник рослинного м’яса провів IPO, залучивши $241 млн.
Beyond Meat на 100% складається з рослин, не містить глютену, сої та ГМО. Основні інгредієнти продуктів: горох, рис, вода, картопляний крохмаль, рапсова олія. Червоний колір котлеті надає буряковий сік.