Опубліковано 17.06.2013
Ціни на світовому ринку цукру-сирцю продовжують своє падіння
Ціни на солодкий продукт продовжують перебувати під тиском ряду «ведмежих» фундаментальних і технічних факторів і новин, які спричиняють депресивний стан на ринку:
-
Головним чинником, що обумовлює знижувальний тренд на ринку, є високий прогнозований урожай цукрової тростини в Центрально-Південному регіоні Бразилії. Очікується, що валовий збір цієї технічної культури в поточному маркетинговому році складе 590 млн. тонн порівняно з 532 млн. тонн, зібраними в попередньому сезоні;
-
Попри «бичачий» звіт національної асоціації UNICA про стан цукрової галузі країни, ситуація на ринку кардинально не змінилася. За даними відомства, у другій половині травня бразильські фермери і виробники знизили обсяг поставок цукрової тростини на виробництво цукру на 1% до 41,8%, віддаючи перевагу випуску етанолу.
Однак, незважаючи на вищезгаданий фактор, випуск солодкого продукту в Центрально-Південному регіоні Бразилії в другій половині травня зріс на 59% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав близько 5,6 млн. тонн.