В Україні протягом останніх п’яти років площі під цукровим буряком були на рівні 220 тис. га. У 2025 р. спостерігається скорочення майже на 22% до 198 тис. га. Лідерами серед регіонів залишаються Вінниччина, Хмельниччина, Тернопільщина і Полтавщина.
Про це у спецпроєкті «Ціни на цукор і світовий ринок — що чекає бурякову галузь» розповіла голова Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Яна Кавушевська.
“Кількість заводів, що працюватимуть у сезоні — 27, що на 2 менше, ніж минулого року. В Україні потенційно здатні переробляти буряк 33 заводи, але є відкритим питання, чи вони реально повернуться до переробки. Цього сезону 27 заводів вироблять 1,5 млн т цукру, що на 300 тис. т менше, ніж торік. Все ж цієї кількості достатньо для внутрішнього споживання, яке знаходиться на рівні 900 тис. тонн”, — зазначила Яна Кавушевська.
Нагадаємо, станом на 5 вересня українські аграрії почали копати цукрові буряки.