«Впродовж року ніяких особливих стрибків цін не було, не очікуємо їх і до кінця року», – повідомив голова ради директорів асоціації Олександр Бакуменко. За його словами, відпускні ціни на курятину (тушки) становлять 18-19,5 грн/кг, сезонна ціна на яйця – 8,5-9 грн/десяток. Він також додав, що в цьому році при збільшенні експорту курятини до 130-140 тис. тонн, експортні поставки яєць залишаться на рівні минулого року – 600 млн штук. Керівник асоціації також відмітив високе споживання яєць та яєчних продуктів на внутрішньому ринку – 307 штук на душу населення в рік при нормі 280 штук; споживання курятини, за його словами, в межах норми – 25-26 кг на одну людину.
За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, з 11 по 25 вересня поточного року переробні підприємства підвищили середньозважені оптово-відпускні ціни на свинину ІІ категорії на 0,39% або на 0,12 грн до 31,12 грн/кг. Ціни на яловичину І категорії знизились на 1,3% до 32,77 грн/кг.