Українські сировари не змінюють тактику маркетингу. Вони й надалі піднімають ціни та скорочують акційні розпродажі, втрачаючи при цьому обсяги реалізації на користь продавців імпортного сиру. Про це повідомляє infagro.com.ua, пише agronews.ua.
«У Європі сир суттєво подорожчав. Тому з’явилася надія, що імпортери можуть зменшити закупівлі, не маючи колишньої маржі. Але це, можливо, буде потім, а поки що жовтневий імпорт побив усі рекорди», — йдеться в повідомленні.
Так, у країну завезено 4,2 тис. тонн сичужних сирів. За великим рахунком, це половина середньомісячного продажу. Можливо, цей імпорт йшов ще за старими контрактами із низькими цінами. Нині ж собівартість імпорту навіть блочної «Гауди» та «Ементалю» зросла і різниця в цінах з українським сиром вже не така суттєва, як раніше. «Вітчизняні виробники сиру теж збільшують ціни як для внутрішнього ринку, так і для експорту.
При цьому втрачають обсяги продажу. Основними постачальниками сиру в Україну є Польща (41%), Німеччина (14%) та Нідерланди (11%). Український сир продається в Казахстан (70%) і в Молдавію (25%)», — додають аналітики.
На думку експертів, незважаючи на високі ціни на сир, як вітчизняний, так і імпортний, торговці розраховують на традиційно хороші грудневі продажі напередодні свят. Але чи буде цього року дотримано цієї традиції, час покаже.
agronews.ua