Сорт яблук Фуджі українського виробництва може конкурувати з китайською продукцією на східних ринках, якщо вдасться донести перевагу української продукції – інтенсивний солодкий смак. Про це журналу «Садівництво по-українськи» повідомляє Володимир Гуржій, керівник ТОВ «АУСП-Фрут», пише agronews.ua.
За його словами, українське яблуко постачається до Малайзії та Сінгапуру. Інші країни споживають значно менше цього українського яблука, тому що моду на цей сорт диктує в основному Китай. Втім, українське яблуко має свої відмінності.
«Нам потрібно довести у Перській затоці та в інших країнах, куди ми експортуємо яблука, що українське Фуджі може бути конкурентом китайському з такою його унікальною характеристикою, як інтенсивний солодкий смак», – наголосив Володимир Гуржій.
В Україні насадження з новими клонами Фуджі взагалі себе показують себе дуже чудово, констатує експерт. Яблуко цього сорту досить добре зберігається та транспортується, є смачним та щільним.