Офіційний веб-сайт
Виробництво борошна в Україні протягом січня-лютого 2021 року скоротилося на 32% – до 170,7 млн тонн.
Про це свідчать дані Державної служби статистики України. За 2 місяці 2021 року виробництво хліба і хлібобулочних виробів в Україні склало 122,8 тис. тонн, що на 7,4% менше, ніж за січень-лютий 2020-го. Виробництво пшеничного хліба скоротилося на 9% – до 48,7 тис. тонн, пшенично-житнього – на 7,8%, до 37 тис. тонн.
За звітний період виробництво макаронних виробів скоротилося на 1,6% — до 9,4 тис. тонн.
Крім того, протягом січня-лютого 2021 року Україна скоротила виробництво здобної випічки на 11% – до 9,6 тис. тонн, солодкого печива на 9,3% — до 21,5 тис. тонн, тортів і кондитерських виробів на 3,4% – до 15,8 тис. тонн.