З березня 2020 року по березень 2021 року серед овочів “борщового набору” подешевшали лише картопля та цибуля: на 5,6% та 41,5%, відповідно.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба статистики.
Серед овочів “борщового набору” з березня 2020 року по березень 2021 року подешевшали: картопля – на 5,6% (до 12,17 грн за кг), ріпчаста цибуля — на 41,5% (до 6,54 грн за кг). Морква за вказаний період подорожчала на 25,8% (до 7,84 грн за кг); буряк — на 25,2% (до 8,10 грн за кг); капуста — на 6,5% (до 6,20 грн за кг).
Яблука з березня 2020 року подорожчали на 17,9% і у березні 2021 року в середньому по Україні коштували 20,39 грн за кг.
Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у березні 2021 року проти лютого 2021 року збільшилися на 1,7%; проти березня 2020 року – на 8,5%, проти грудня 2020 року – на 4,1%. За січень-березень 2021 року порівняно із аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 7,4%. Базова інфляція у минулому місяці порівняно із лютим 2021 року становила 1,6%, з початку року – 2,4%.