У Великодній тиждень ціни на свиней забійних кондицій зросли в усіх регіонах країни, додавши в середньому 1,5 грн/кг.
Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».
«За відгуками виробників свинини торги минулого тижня відбулися досить оперативно. Зокрема, активний попит на свиней забійних кондицій скоротив перемовини, тож пообіді більшість товарних партій вже були „розписані“ з корекцією цін у бік підвищення. Оскільки в останній тиждень квітня майже половина постачальників живця вийшла на ринок з меншими за звичні об’ємами на фоні пожвавленої активності заготівельників, цьоготижневі котирування додали 0,5−2,5 грн/кг чи 1,5 грн/кг в середньому», — йдеться в повідомленні.
Зауважимо, що така цінова динаміка сприяла зближенню цінових діапазонів Східних та Центральних областей: 47,5−50 грн/кг та 48,5−50 грн/кг, відповідно. Водночас, пожвавлений попит на свинину в Західних регіонах на тлі вкрай обмежених можливостей до збільшення пропозиції свинини в регіоні підняло ціни закупівлі на рівень 50−51 грн/кг.
«Наразі виробники свинини констатують, що реалізація свиней після Великодня протікає планово, послаблення попиту не відчувається. Плавне „перетікання“ Великодніх свят у початок травня — старт традиційного „шашличного сезону“ — та підвищений попит на тлі внутрішньої міграції підтримуватиме ціни на вітчизняному ринку свинини», — переконують фахівці АСУ.