Експорт сухофруктів з України в листопаді 2019 року зріс на 84% у порівнянні з жовтнем і перевищував показники листопада 2018 року на 36%.
В цілому ж за перші шість місяців сезону 2019/20 років з України було експортовано 0,9 тис. тонн сухофруктів — на 18% більше, ніж за той же період попереднього сезону.
Про це пише propozitsiya.com.
Незважаючи на зростання експорту, Україна традиційно залишається нетто-імпортером сухофруктів, оскільки кліматичні умови країни не дозволяють масово сушити фрукти та ягоди під сонцем, без використання твердого палива, електроенергії, газу або інших джерел енергії.
За перші шість місяців сезону, в Україну було завезено близько 4,8 тис. тонн сухофруктів — тобто імпорт перевищував експорт приблизно в п’ять разів.
Головними постачальниками сухофруктів в Україну традиційно є Туреччина і країни Центральної Азії, такі як Узбекистан і Таджикистан. Серед великих постачальників сухофруктів в Україну також Чилі, Аргентина, Молдова і Китай.