Україна отримала право експорту яловичини на ринок Туреччини. Про це повідомляє Держслужба з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів (Держпродспоживслужба), пише Інтерфакс-Україна.
Таке рішення ухвалено за підсумками роботи технічної місії головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Туреччини з оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини, яка працювала в Україні наприкінці квітня 2018 року.
Як зазначається, турецькі інспектори здійснювали аудит системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні, а також проінспектували забійні підприємства, зацікавлені в експорті своєї продукції до Туреччини.
Водночас Держпродспоживслужба зазначає, що робота над узгодженням форми ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Туреччини наразі перебуває на фінальній стадії.
Джерело: interfax.com.ua