В 2020 році Україною було імпортовано 42,4 тис. т червоної риби на загальну суму 160,8 млн $, що на 31% перевищує аналогічний показник минулого року. Про це повідомляє пресслужба Українського клубу аграрного бізнесу, пише agronews.ua.
В цілому, за останні 5 років обсяг імпорту червоної риби збільшився в 2,1 рази.
“Імпортують переважно лосось та форель: в 2020 році частка лосося склала 69% в загальній структурі імпорту, а форелі – 30%. Обсяги імпорту інших видів червоної риби незначні і становлять близько 1%. Левова частка червоної риби надходить в охолодженому вигляді, так як глибоке заморожування негативно впливає на її якість. В 2020 році частка такої продукції становила 59%”, – Світлана Литвин, аналітик УКАБ.
В Україні імпортована червона риба або надходить на полиці магазинів, або до переробних заводів, де з неї виготовляють готову продукцію.