19 листопада під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося перше засідання робочої групи з питань розвитку м’ясної галузі.
Участь у засіданні взяли представники Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Державної служби статистики України, а також профільних асоціацій та провідні експерти галузі.
«Важливим пріоритетом для міністерства залишається питання безпечності харчової продукції. Незалежно від того, йде продукція на внутрішній ринок, чи експортується, вимоги до якості мають бути однакові. Тому ми активно працюємо щоб створити такі умови, щоб м’ясна продукція від первинної ланки до кінцевого споживача відповідала стандартам якості та безпечності для кожного споживача», – зазначив Тарас Висоцький.
Під час засідання учасники розглянули стан галузі за 9 місяців поточного року, а також питання стосовно формування балансів попиту та пропозиції м’яса і м’ясних продуктів та внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 грудня 2017 року № 639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней».
За результатами засідання було досягнуто домовленості щодо здійснення напрацювань спрямованих на вирішення вищезазначених питань.
Довідково:
Робоча група з питань розвитку м’ясної галузі створена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 11 жовтня 2021 року № 273 .