Україна належить до країн із високим споживанням яєць на душу населення. У 2017 році цей показник був 273 штук на рік, у 2019 році – 282, у 2020 році – 278, пише журнал «Наше птахівництво».
Рівень споживання курячих яєць у світі сильно різниться, залежно від країни, за даними професора Пітера ван Хорна, економічного аналітика Міжнародної комісії з яєць.
Так, середнє споживання на особу, засноване на розподілі населення світу в 2018 році (7,6 млрд осіб) за кількістю виготовлених яєць, становило 161 яйце на рік.
При цьому в Європейському Союзі середньорічне споживання на людину становило 210 яєць: середньостатистичний іспанець з’їдає 273 штуки, мешканець Данії – 248, поляк – 145.
У Мексиці споживання яєць на душу населення досягло 368 яєць, у Японії – 337 на рік. Тим часом у Китаї споживають 255 яєць на особу на рік, а в Індії – лише 7.
agrotimes.ua