У 2021 році свіжі овочі вирощувалися на 2,0 млн га землі в ЄС, на яких було вироблено 67,2 млн тонн урожаю. Трьома свіжими овочами, які найчастіше вирощують у кількісному вираженні, були томати (зібрано 17,9 млн тонн), цибуля (7,1 млн. тонн) і морква (5,3 млн. тонн).
Про це йдеться у звіті Євростату.
Іспанія була провідним виробником свіжих овочів (24,2% врожаю в ЄС у 2021 році), за нею йшла Італія (20,6%); жодна з решти держав-членів ЄС не зафіксувала двозначних часток.
Виробництво деяких свіжих овочів зосереджено в кількох країнах-членах ЄС. Наприклад, на Італію припадало 37,1% обсягу виробництва томатів в ЄС у 2021 році, а Іспанія мала наступну за величиною частку – 26,6%.
Нідерланди (27,1% від загального врожаю в ЄС) та Іспанія (20,7%) були основними виробниками цибулі.
А як Німеччина (18,2% від загального врожаю в ЄС) мала найбільшу частку зібраного врожаю моркви.
agrotimes.ua