Опубліковано 08.11.2021
Виробництво копченої риби збільшилося майже на 10%, – Держрибагентство
Протягом січня-вересня 2021 року у нашій державі вироблено 3 062 тонни копченої риби (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець). Це на 9,4 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляє Держрибагентство.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
- риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 7 809 тонн (+3,2%);
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 9 809 тонн (+13,9%);
- риба сушена і в’ялена – 3 641 тонн (+5,9%);
- оселедці солоні – 2 590 тонн (+3%);
- ікра інших риб – 2 820 тонн (+13,4%).
Крім того, від початку року в Україні вироблено:
- продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 8 535 тонн;
- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 363 тонн;
- риба солона (крім оселедців) – 1 577 тонн;
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 194 тонн;
- продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 459 тонн.
agropolit.com