ТОВ «Органік експерт» з Київщини вирощує 10 га ревеню, черешки якого у тому числі заморожують та експортують до Нідерландів. Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Зазначається, що 3 роки тому «Органік експерт» орендувало в держави 19 га землі, що 25 років не оброблялася в селі Райківщина Яготинського району.
«Від початку планували вирощування трьох культур: ревеню, садових суниць і малини. Чому такий вибір? Плоди цих рослин часто міксують переробники, вважаючи поєднання їхніх смаків гармонійним», — розповіла керуюча партнерка «Органік експерт» і «Органік експерт консалтинг» Юлія Ворощук.
Але ділянка стояла без обробітку 25 років. Така цілина під технологічно складні культури, якими є ягоди, до того ж органічні, не годиться.
«Ревінь посадили одразу — спочатку 8 га, потім ще 2, а до ягідних планів повернулися лише зараз, тобто через три роки. За цей час структурувався ґрунт та стала меншою забур’яненість», — поділилася Юлія Ворощук.
Урожай ревеню збирають тричі за сезон: навесні, в середині літа та в кінці серпня.
«Минулого року ми вже постачали заморожений ревінь на переробне підприємство в Нідерландах», — поділилася фермерка.
Вона також додала, що підприємство має отримати сертифікат Global G.A.P., з яким сподівається збільшити свої шанси на міжнародному ринку і зможе знайти партнерів в інших країнах.
kurkul.com