Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.05.2021

Господарство з Київщини експортує ревінь до Нідерландів

ТОВ «Органік експерт» з Київщини вирощує 10 га ревеню, черешки якого у тому числі заморожують та експортують до Нідерландів. Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Зазначається, що 3 роки тому «Органік експерт» орендувало в держави 19 га землі, що 25 років не оброблялася в селі Райківщина Яготинського району.

«Від початку планували вирощування трьох культур: ревеню, садових суниць і малини. Чому такий вибір? Плоди цих рослин часто міксують переробники, вважаючи поєднання їхніх смаків гармонійним», — розповіла керуюча партнерка «Органік експерт» і «Органік експерт консалтинг» Юлія Ворощук.

Але ділянка стояла без обробітку 25 років. Така цілина під технологічно складні культури, якими є ягоди, до того ж органічні, не годиться.

«Ревінь посадили одразу — спочатку 8 га, потім ще 2, а до ягідних планів повернулися лише зараз, тобто через три роки. За цей час структурувався ґрунт та стала меншою забур’яненість», — поділилася Юлія Ворощук.

Урожай ревеню збирають тричі за сезон: навесні, в середині літа та в кінці серпня.

«Минулого року ми вже постачали заморожений ревінь на переробне підприємство в Нідерландах», — поділилася фермерка.

Вона також додала, що підприємство має отримати сертифікат Global G.A.P., з яким сподівається збільшити свої шанси на міжнародному ринку і зможе знайти партнерів в інших країнах.

 

kurkul.com