Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.12.2018

30 листопада відбулася конференція присвячена МСФЗ

ДП «Держзовнішінформ» та Палата аудиторів і бухгалтерів України, в партнерстві з групою компаній «Де Візу», провели конференцію «Міжнародні стандарти фінансової звітності: практика впровадження та виклики» в Києві, у приміщенні парк-готелю «Голосієво».

Захід відвідали професіонали провідних компаній України для обговорення комплексу питань, пов’язаних з переходом на міжнародні стандарти ведення фінансової звітності.

З вітальнимі словами до учасників конференції звернулися Богдан Дубас, директор  ДП «Держзовнішінформ»,  та Олександр Бойко, президент Палати аудиторів і бухгалтерів України, президент групи компаній «Де Візу».

Модератором заходу була Олена Харламова, генеральний директор Агентства з МСФЗ, партнер групи компаній «Де Візу», яка не лише організувала професійне спілкування під час конференції, а й розповіла як вирішувати деякі складні питання, що потрібно знати керівникам при переході на систему звітності згідно з МСФЗ.

Роман Кропивницький, директор департаменту управління державною власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, розпочав конференцію виступом: «МСФЗ та фінансове планування державних підприємств: важливі аспекти».

Представники департаменту систематизації та аналізу фінансової звітності учасників ринку цінних паперів та емітентів, та пруденційного нагляду Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, зосередили увагу на МСФЗ-таксономії та на XBRL-форматі звітності.

Яна Олійник, д.е.н., головний науковий співробітник відділу методології бухгалтерського обліку НДФІ ДННУ «Академія фінансового управління», професор ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана», звернула увагу слухачів на запровадження нефінансової  звітності в Україні, зокрема, звіт про платежі на користь держави.

«Роль і місце МСФЗ у спілкуванні з інвестором та залученні інвестицій» – таку тему розкрив Микола Осійчук, виконавчий директор Державного управління «Офіс із залучення підтримки та інвестицій».

З докладом «Перспективи електронної МСФЗ-звітності в Україні: глобальні тренди та ініціативи», виступила Наталія Коноваленко, Координатор Регіональної програми з посилення аудиту та звітності у країнах Східного Партнерства (STAREP), консультант з фінансового менеджменту Світового банку.

Ольга Пилипенко, заступник головного бухгалтера зі звітності ДП НАЕК «Енергоатом», розповіла, як застосовувати кращі практики переходу на МСФЗ, спираючись на досвід підприємства.

Заступник головного бухгалтера з податкової звітності ДП «Адміністрація морського порту України», Олександр Войціх поділився, яких чекати наслідків та як уникнути ризиків при переході на МСФЗ, і проілюстрував доповідь прикладами з власного досвіду.

«Які можливості надають МСФЗ для законної оптимізації податку на прибуток» – таке питання висвітлив Юрій Циганок, керівник Центру бухгалтерської експертизи, член громадських рад при Мінфіні і ДФС України.

Андрій Боголюк, сертифікований оцінювач, директор Оціночної фірми «Де Візу» доповів по темі: «Справедлива вартість активів як передумова якісної трансформації та переходу на МСФЗ».

«Автоматизація трансформації фінансової звітності» – така тема була у Дмитра Ткаченка, директора CaseWare Ukraine, який не лише розповів, але і продемонстрував на прикладах, як застосовувати спеціальне фінансове програмне забезпечення.

Типові помилки при переході на МСФЗ. Застереження експертів. На що звернути увагу? Відповідями на ці запитання було завершено конференцію.

Учасники конференції відзначили високий професіоналізм і компетентність доповідачів, а також чудову організацію семінару.

Прес-служба «Держзовнішінформ»