Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.07.2017

ДП «Держзовнішінформ» співпрацюватиме із комітетами Верховної Ради України

ДП «Держзовнішінформ» активізує співпрацю з комітетами Верховної Ради України. Про це, зокрема, йшлося на зустрічі першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та зв’язку Ігоря Васюника з директором ДП «Держзовнішінформ» Богданом Дубасом.

«Співпраця з органами державної влади для нас пріоритетна. Адже ДП «Держзовнішінформ» має 20-річний експертний досвід, і ми готові надавати профільним комітетам Верховної Ради експертні, інформаційно-аналітичні, консультаційні та дослідницькі послуги», – зазначив Богдан Дубас.

Ігор Васюник ознайомився з організаційною структурою підприємства та переліком його послуг, а також обговорив із керівництвом ДЗІ напрями співпраці.

Так, керівник відділу досліджень ринків нерухомості, автомобільної промисловості та інших товарних ринків Вікторія Маналатьєва запропонувала готувати для Комітету з питань транспорту та зв’язку аналітичну інформацію та експертні оцінки для формування законодавчих ініціатив щодо врегулювання ринку автомобільного транспорту. Зокрема, це стосується правил ввезення вживаних автомобілів, що є одним із найактуальніших питань для багатьох українців.

«Державний бюджет необхідно наповнювати. Але при цьому не можна забувати про громадянина України, який має право на вибір авто. Тобто потрібно запровадити європейські стандарти для ринку вживаних автомобілів», – наголосив Богдан Дубас.

Ігор Васюник запросив експертів ДП «Держзовнішінформ» до участі в роботі Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та зв’язку.

Керівник відділу досліджень ринків агропромислового комплексу Антон Порембський розповів про тенденції на ринку ЄС, попит на українську сільськогосподарську продукцію, можливості сприяння держави в розвитку виробництва органічної сільськогосподарської продукції та експортного потенціалу.

Експерт відділу аналізу трансфертних цін та фінансового аналізу Дмитро Рязанцев доповів про актуальні в Україні питання регулювання на законодавчому рівні валютних переказів, трансфертних операцій, трансфертного ціноутворення. Зокрема, мова йшла про протидію відмиванню коштів у офшорах. Адже 1 січня 2017 року Україна імплементувала стандарти протидії зменшенню бази оподаткування та переміщенню прибутків у низькоподаткові юрисдикції (план BЕPS). Разом з тим 18 серпня 2016 року Нацбанк скасував постанову №597 від 30.12.2003, згідно з якою резиденту для розрахунків за послуги (а також роботи, права інтелектуальної власності), придбані в нерезидента на суму понад 50 тис. EUR, необхідно було отримати акт цінової експертизи в ДП «Держзовнішінформ». Акт мав засвідчити відповідність контрактних цін на послуги кон’юнктурі ринку. Скасування такої норми спричинило послаблення контролю за проведенням зовнішньоекономічних операцій із імпорту послуг.

Насамкінець Ігор Васюник та Богдан Дубас обговорили план створення наглядової ради підприємства, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №142 від 10.03.2017, для впровадження європейських стандартів роботи.

Прес-служба «Держзовнішінформ»