Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74

14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2021

На Рівненщині запрацював інноваційний комплекс з переробки м’яса

Сертифіковану продукцію маркування «Халяль» відтепер виготовлятимуть у селі Великий Мидськ Костопільської територіальної громади Рівненщини.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної обладміністрації.

За інформацією, на Рівненщині запустили високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби.

Побудований він за турецькі інвестиції – 71 мільйон гривень.

«Відкриття інноваційного цеху – це місток дружби між народами. І для Рівненщини цей інвестиційний проєкт дуже важливий і довгоочікуваний. Відтепер в області створюється нова екосистема, адже нині зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону набудуть нових якісних показників», – йдеться у повідомленні.

Будівництво цеху розпочалося навесні. Увесь хід побудови, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти.

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни. Перевагу мають і місцеві фермери – вони зможуть не збувати ВРХ за безцінь, а нарешті почати заробляти на реалізації якісного м’яса», – розповідає директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

Виробничі потужності новозбудованого високотехнологічного забійного комплексу ВРХ – 10 тонн продукції за зміну.

Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери. Також створять комфортні умови праці для понад 200 працівників.

«Україна – дуже потужна та сильна країна. І відкриття цього важливого підприємства на Рівненщині це ще одне підтвердження цих слів. Ми віримо, що Турецько-Українські торгівельно-промислові зв’язки будуть зростати», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гульдере.

Нагадаємо, на Житомирщині запустили виробництво житнього і цільнозернового борошна.

Як ми повідомляли раніше, молодь запрошують відвідати українські органічні підприємства Львівщині.

 

shotam.info