Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2021

На Рівненщині запрацював інноваційний комплекс з переробки м’яса

Сертифіковану продукцію маркування «Халяль» відтепер виготовлятимуть у селі Великий Мидськ Костопільської територіальної громади Рівненщини.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної обладміністрації.

За інформацією, на Рівненщині запустили високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби.

Побудований він за турецькі інвестиції – 71 мільйон гривень.

«Відкриття інноваційного цеху – це місток дружби між народами. І для Рівненщини цей інвестиційний проєкт дуже важливий і довгоочікуваний. Відтепер в області створюється нова екосистема, адже нині зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону набудуть нових якісних показників», – йдеться у повідомленні.

Будівництво цеху розпочалося навесні. Увесь хід побудови, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти.

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни. Перевагу мають і місцеві фермери – вони зможуть не збувати ВРХ за безцінь, а нарешті почати заробляти на реалізації якісного м’яса», – розповідає директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

Виробничі потужності новозбудованого високотехнологічного забійного комплексу ВРХ – 10 тонн продукції за зміну.

Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери. Також створять комфортні умови праці для понад 200 працівників.

«Україна – дуже потужна та сильна країна. І відкриття цього важливого підприємства на Рівненщині це ще одне підтвердження цих слів. Ми віримо, що Турецько-Українські торгівельно-промислові зв’язки будуть зростати», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гульдере.

Нагадаємо, на Житомирщині запустили виробництво житнього і цільнозернового борошна.

Як ми повідомляли раніше, молодь запрошують відвідати українські органічні підприємства Львівщині.

 

shotam.info