Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.03.2024

Нафта Brent здорожчала до $84,11 за барель

Ціни на нафту еталонних марок вранці в четвер продовжують слабко зростати після суттєвого підйому на день раніше.

Ціна травневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:04 за київським часом становить $84,11 за барель, що на $0,08 (0,1%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У середу ці контракти здорожчали на $2,11 (на 2,6%) – до $84,03 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці піднялися на $0,02 (на 0,03%) – до $79,74 за барель. За підсумками минулої сесії ці контракти здорожчали на $2,16 (на 2,8%) і досягли $79,72 за барель.

Запаси нафти у США минулого тижня знизилися вперше за сім тижнів, що вказує на підвищення попиту на пальне, зазначає Trading Economics.

Крім того, факторами, що сприяють зростанню котирувань, є збереження геополітичної напруги на Близькому Сході, атаки українських дронів на російські НПЗ і продовження обмежень на видобуток нафти країнами ОПЕК+, пише MarketWatch.

Скорочення видобутку ОПЕК+ залишиться одним із ключових чинників підтримки цін на нафту у ІІ кварталі, вважає директор з досліджень Global X Рохан Редді. З його слів, перспективи залишаються сприятливими, «оскільки зростання економіки США, що триває, у поєднанні з недавнім підвищенням попиту з боку китайських НПЗ допомогли закріпити істотне зростання».

Літній сезон активного водіння також ось-ось розпочнеться, і це може «надати додатковий імпульс зростанню» цін на нафту, зазначає Тарік Захір із Tyche Capital Advisors.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 1,54 млн барелів, йдеться у щотижневій доповіді Міністерства енергетики країни. Це стало несподіванкою для експертів, які в середньому очікували зростання на 1 млн барелів.

Тим часом резерви бензину впали на 5,66 млн барелів, дистилятів – збільшилися на 888 тис. барелів. Аналітики прогнозували скорочення відповідно на 2,2 млн барелів і 1,05 млн барелів.

 

enkorr.ua