Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.04.2021

Нафта дорожчає після 4% падіння напередодні

Ціни на нафту підвищилися у вівторок, 6 квітня, після падіння більш ніж на 4% за попередню добу за рахунок ослаблення долара і позитивних економічних даних із США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $62,55 за барель, що на $0,4 (0,64%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $59,10 за барель, що на $0,45 (0,77%) вище рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $62,15 і $58,65 відповідно.

У понеділок долар впав на 0,4% стосовно корзини світових валют. Це падіння продовжилося й сьогодні. Ціни на нафту зазвичай ростуть на доларі, який знижується, оскільки таке падіння здешевлює нафту для власників інших валют.

Крім того, опубліковані минулого тижня статдані показали максимальне з серпня зростання числа робочих місць в США в березні – на 916 тис. Безробіття в країні минулого місяця опустилося до мінімальних за рік 6% з 6,2% в лютому.

На додаток до позитивних настроїв, Англія має намір послабити карантинні обмеження 12 квітня. Передбачається відкриття підприємств, включно з усіма магазинами, тренажерними залами, перукарнями і зонами відпочинку просто неба.

Саудівська Аравія має намір поступово відмовитися від додаткового добровільного скорочення видобутку на 1 млн б/д упродовж трьох місяців. Водночас член ОПЕК Іран, звільнений від добровільних скорочень, збільшує поставки в обхід американських санкцій.

Плани ОПЕК+ наростити видобуток нафти були схвалені, не дивлячись на занепокоєння з приводу зростання кількості випадків COVID-19.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 62,77 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,25 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($62,15).