Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2020

Ольга Буславець обговорила з Послом Литви Вальдемарасом Сарапінасом питання співробітництва в енергетичному секторі

Відбулася зустріч в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець та Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Вальдемараса Сарапінаса.

В ході зустрічі обговорили питання співпраці в енергетичному секторі. Особливу увагу приділили питанням енергетичної безпеки.

Так, Ольга Буславець наголосила на тому, що синхронізація з європейською системою ENTSO-E є пріоритетом для України, і наразі підготовка до цього відбувається відповідно до затвердженого плану.

Також сторони порушили тему імпорту та експорту електроенергії. Ольга Буславець наголосила на тому, що виступає проти імпорту електроенергії в Україну з Росії та Білорусі.

«Днями було затверджено прогнозний баланс електроенергії на наступний рік, в якому не передбачено імпорт або експорт з Білорусі та Росії», – зазначила в.о. Міністра.

Вона також повідомила Литовську сторону про намір підписати Технічну Угоду щодо приєднання України до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки.

«Це дозволить залучити досвід передових країн та посилити нашу енергетичну безпеку», – уточнила Ольга Буславець.

Окремо очільниця Міненерго наголосила на тому, що наразі здійснюється активна робота з посилення кібербезпеки енергетичного сектору України.

Сторони також обговорили перспективні напрямки в енергетичній галузі України. Це, зокрема, розвиток відновлюваної енергетики, підвищення енергоефективності, воднева енергетика, смарт-технології. Окремо зупинилися на можливій співпраці України і Литви у сфері відновлюваної енергетики, зокрема, розвитку потенціалу біосировини, і домовилися продовжувати конструктивний діалог в цьому питанні.

Джерело: Урядовий портал.