Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.08.2020

Промисловість України поступово відновлює споживання електричної енергії

За останніми даними Міністерства Енергетики України споживання електричної енергії промисловістю останніми місяцями поступово відновлюється. Падіння показників  споживання порівняно з минулим роком спостерігалося з початку поточного року, але ще більш прискорилось через введення карантинних обмежень у період березень-квітень 2020 року.

З послабленням обмежень у травні цього року промислові підприємства почали відновлення обсягів споживання електричної енергії. Останні 3 місяці вони збільшувались, а саме, загальний нетто обсяг споживання промисловістю електроенергії цього року складав: у травні –  3895,1 млн.кВтг, у червні – 4018,1 млн.кВтг, у липні – 4105,3 млн.кВтг. Отже розрахунковий зріст споживання електричної енергії промисловими підприємствами у липні порівняно з травнем 2020 року склав близько 5,4%.

В той же час останні дні спостерігалось підвищення добових середньозважених цін на ринку РДН Об’єднаної енергетичної системи України (ОЕС). РИНОК «НА ДОБУ НАПЕРЕД» (РДН) – сегмент ринку, на якому здійснюється купівля‐продаж електричної енергії на наступну добу за днем проведення торгів за вільними конкурентними цінами. Так, за даними ДП «Оператор ринку» добові середньозважена ціни РДН ОЕС України у період 19,20,21 серпня 2020 року складали 1468,19 грн/МВт.год, 1514,8 грн/МВт.год, 1491,69 грн/МВт.год без ПДВ відповідно, тоді як з 11 по 18 серпня включно максимальний показник добової середньозваженої цини РДН ОЕС склав 1227.76 грн/МВт.год без ПДВ.

Матеріал підготовлено відділом досліджень ринків промислово-сировинних ресурсів, енергетики та інфраструктури. У відділі можливо замовити інформаційні послуги щодо ринку електричної енергії:

  • довідки щодо середньозважених цін на електричну енергію на ринку «на добу наперед» (РДН) або внутрішньодобовому ринку (ВДР)  ОЕС України на обрані дати або на вказаний період;
  • довідки щодо порівняння середньозважених цін на електричну енергію на ринку «на добу наперед» (РДН) або внутрішньодобовому ринку (ВДР) ОЕС України за датами або періодами, із розрахунком їх зміни у абсолютному та відсотковому значенні.

Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням – http://bit.ly/2UXNl4M.