Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.08.2023

Світове виробництво цукру буде меншим, ніж очікуване споживання

Світове виробництво цукру буде меншим, ніж очікуване споживання другий сезон поспіль у 2023/2024 МР (жовтень-вересень), оскільки майже рекордного виробництва в Бразилії буде недостатньо, щоб компенсувати скорочення виробництва в інших регіонах, повідомили аналітики в понеділок.

Про це повідомляє Nasdaq.

Консалтингова компанія з виробництва цукру CovrigAnalytics зазначила, що очікує глобальний дефіцит поставок цукру у 2,2 млн тонн у 2023/2024 МР, тоді як Czarnikow бачить дефіцит цукру у розмірі 900 тис. тонн.

CovrigAnalytics оновила свої оцінки виробництва, скоротивши виробництво в Таїланді (-2,52 млн тонн), Індії (-1,1 млн тонн), Пакистані (-505 тис. тонн), Китаї (-304 350 тонн), Філіппінах (-225 тис. тонн), Мексиці (-215 тис. тонн), Європейському Союзі (-250 тис. тонн).

«Ці скорочення очікуваного обсягу виробництва в основному пов’язані з посушливою погодою, яка впливає на посіви, і зменшенням площ (у деяких регіонах). Явище Ель-Ніньо може ще більше перешкодити розвитку та збиранню врожаю у серпні-квітні», – йдеться в заяві компанії.

Урожай цукрової тростини Центрально-Південної Бразилії збільшився до 38,7 млн тонн з 33,8 млн тонн у попередньому сезоні, оскільки погода була сприятливою, а заводи виділяють якомога більше тростини на виробництво цукру.

CovrigAnalytics повідомила, що в Бразилії заводи інвестують у додаткові потужності з виробництва цукру, щоб мати можливість використовувати до 55% цукрової тростини для виробництва цукру за кілька років.

Czarnikow повідомив, що в Таїланді виробництво буде найнижчим за десятиліття — лише 7,4 млн тонн проти 10,8 млн т у попередньому сезоні.

«Це викликано поєднанням спекотної, сухої погоди, яка перешкоджає розвитку тростини, а також значного переходу дрібних фермерів до вирощування маніоку замість цукрової тростини», — прокоментував брокер.

Czarnikow зазначив, що у 2023/2024 МР світ споживатиме рекордну кількість цукру – трохи більше 179 млн тонн, головним чином через збільшення населення, яке потребує 2 млн тонн додаткового обсягу цукру кожного сезону.

 

www.ukrsugar.com