Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2017

У Посольстві Литовської Республіки в Україні презентували проект розвитку Херсонського морського порту

14 грудня у Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулась презентація техніко-економічного обґрунтування здійснення державно-приватного партнерства «Модернізації об’єктів портової інфраструктури Херсонського і Скадовського морських портів та підвищення ефективності їх використання».

Беручи до уваги досвід ефективного реформування морського порту Литовського міста Клайпеда, Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко ще восени 2014 року звернувся до Посла Литовської Республіки з проханням допомогти у підготовці аналогічного проекту реконструкції та розвитку Херсонського морського торгівельного порту.

У презентації також взяли участь заступник Міністра інфраструктури України Віктор Довгань, Посли та представники Посольств Литви, Грузії, Туреччини, Казахстану, Ірану, Таджикістану, Народні депутати України, директор ДП «Херсонський морський торгівельний порт» Андрій Соколов, представник морського порту Турецького міста Трабзон Угур Ероглу, представник Литовської залізниці та ін.

Завдяки запропонованій моделі державно-приватного партнерства Херсонський та Скадовський морські торгівельні порти значно підвищать об’єми вантажів, які обробляються.

У процесі реалізації проекту передбачено збільшення кількості працюючих в портах. Крім того, буде підвищено надходження податків до бюджетів різних рівнів, зокрема – до місцевих бюджетів мінімум на 39%, до обласного на 180% та до державного на 278%.

За матеріалами: Мост