Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.12.2017

Україна та Португалія підписали угоду про економічне співробітництво

Перший віце-прем’єр-міністр України ― міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів 18 грудня 2017 року підписав Угоду про економічне співробітництво між Україною та Португалією.

Угода посилить розвиток двосторонніх економічних відносин України та Португалії у пріоритетних сферах співпраці, як от хімічна промисловість, інфраструктура, транспорт, туризм, навколишнє природне середовище, енергоефективність та відновлювальна енергетика, машинобудування, стандартизація, метрологія та оцінка відповідності. Вона також сприятиме активізації ділових контактів між бізнесом України та Португалії, забезпеченню захисту прав промислової та інтелектуальної власності у рамках національного законодавства та міжнародних зобов’язань.

«Через Португалію лежить іще один шлях нарощування українського експорту у країни Африки, особливо до Анголи і Мозамбіку. Це також успішний досвід розвитку портів та портової інфраструктури, який можна використати в Україні, зокрема через спільні проекти. Ми також можемо співпрацювати у сфері космосу, промисловості, туризму, “зеленій” енергетиці. А підписання угоди про співпрацю дозволить узгодити спільну роботу у цих та інших перспективних напрямках», ― прокоментував Кубів.

Він також додав, що важливу роль у подальшому розвитку двосторонньої співпраці відіграє Спільна комісія з економічного співробітництва Україна-Португалія, яка має невдовзі відновити свою роботу та провести друге засідання.

За матеріалами: Мінекономрозвитку