Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.09.2023

УЗ розвиває експортні шляхи до Молдови та Румунії

УЗ спільно з молдавськими та румунськими партнерами розробляє нові транспортні можливості. Передусім залізничники працюють над удосконаленням перевезень зі станції Рені у напрямку Джурджулешт і Галаца. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів голова АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

«На порядку денному — запровадження спрощеного контролю, аби вантажі проходили його на вході й не проходили вдруге на виході. Ми на фінальній стадії розв’язання цього питання», — зазначив Лященко.

Для УЗ важливо було розв’язати питання щодо порту Галац та залізничної інфраструктури. Зокрема, йдеться про перестановку вагонів з широкої на вузьку колію. Минулого тижня тристороння робоча група почала роботу в Галаці. На основі висновків тристоронньої групи фахівці опрацьовують рекомендації щодо поліпшення експорту.

Також під час заходу українсько-румунсько-молдавської групи обговорювали питання обміну електронними документами, спільного контролю та лібералізації транзитних тарифів для перевезення української продукції. Йдеться про моделі знижок, зокрема для збіжжя.

«Щоб збільшити економічну привабливість для наших експортерів, потрібні додаткові знижки, як вже зробили наші молдовські партнери. Ми розуміємо: якщо розглядаємо шляхи експорту через Польщу на Гданськ і Гдиню — це одна ціна. І потрібно зробити так, щоб шляхи на Галац і Констанцу були навіть більш конкурентні. Особливо з урахуванням питання квот у порту Констанца», — наголосив Лященко.

 

minprom.ua