Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.01.2020

2020 році модернізуємо 200 приймальних відділень екстреної допомоги по всій Україні

У 2020 році плануємо обладнати 200 приймальних відділень екстреної допомоги. Вдосконалення системи екстреної медичної допомоги — це один з пріоритетів Програми діяльності Уряду. Про це сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками обласних держадміністрацій.

«Мова йде про модернізацію діяльності диспетчерських служб, оптимізацію маршрутів, навчання персоналу, сучасні стандарти госпітальної допомоги в невідкладних медичних станах тощо. Здоров’я людей – найважливіший пріоритет Уряду. Ми працюємо над тим, щоб якісні медичні послуги були доступні кожному українцю», – наголосив Олексій Гончарук.

За словами Прем’єр-міністра, ефективність екстреної допомоги значно залежить від оснащеності та персоналу приймальних відділень, а їх наразі 217. Перш за все, необхідно привести всі приймальні відділення до стандартного зовнішнього вигляду та оснащення медичним обладнанням.

У Державному бюджеті цьогоріч на це закладено близько 6 млрд грн. З них на ремонт близько 1 млрд коштом субвенції та співфінансування, на обладнання близько 5 млрд – централізовано за бюджетні кошти.

На сьогодні Уряд започатковує проект «200 сучасних приймальних відділень».

Голова Уряду також додав, що успішність лікування, ефективність надання медичних послуг значною мірою залежить від оснащеності та персоналу приймальних відділень – місця, куди в першу чергу потрапляє людина у випадку екстреної ситуації. І наша мета привести всі приймальні відділення до стандартного зовнішнього вигляду та оснащення медичним обладнанням.

Олексій Гончарук також доручив:

• обласним та міським державним адміністраціям — до 10 лютого визначити та подати на затвердження до МОЗ перелік лікарень, де будуть реалізовуватись проекти (з урахуванням маршрутів та можливості/потреби встановлення обладнання)

• ОДА/КМДА передбачити кошти з МБ на співфінансування проекту

• МОЗ – до 10 лютого розробити та довести до ОДА brand book

• ОДА/КМДА — до 23 лютого вжити невідкладних заходів щодо початку процесу проектування.

Джерело: Урядовий портал.