Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.08.2020

40 аудиторських компаній перевірятимуть витрати проектів, які фінансуються Європейським Союзом

6 серпня 2020 року, під головуванням Першого заступника Міністра фінансів України Дениса Улютіна, в Мінфіні відбулось повторне засідання комісії з відбору незалежних аудиторів, які здійснюватимуть перевірку витрат за проектами в рамках спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020.

В результаті додаткового відбору комісії до Переліку незалежних аудиторів, які здійснюватимуть перевірку, було включено ще 8 суб’єктів аудиторської діяльності (САД). Один з попередньо відібраних був виключений, а також додатково включено 11 аудиторів (працівників) чотирьох САД, яких було внесено до Переліку минулого року.

Відповідні зміни за результатами відбору було внесено до наказу Мінфіну від 14.03.2019 № 111 «Про затвердження Переліку незалежних аудиторів, які можуть бути обрані для проведення перевірки витрат за проектами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України» (в редакції наказу Мінфіну від 10.08.2020 № 490).

Тож наразі 40 аудиторських компаній, з яких понад 150 фізичних осіб аудиторів, перевірятимуть витрати за проектами в рамках вищезазначених Програм.

«Україна бере участь у чотирьох спільних операційних програмах прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020: «Україна – Польща – Білорусь», «Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія», «Україна – Румунія», «Басейн Чорного моря». Із загальним бюджетом понад 384 млн євро для всіх країн-учасниць програм. Для належної реалізації проектів за програмами у кожній країні-учасниці має бути побудована відповідна національна система управління та контролю за виконанням цих Програм. Мінфін згідно з цією системою виконує функції Національного контрольно-контактного пункту. І одним із основних завдань в рамках виконання цієї функції є формування відкритого переліку незалежних аудиторів, які будуть залучені до перевірки витрат за проектами в рамках Програм», – зазначив Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін.

Джерело: Урядовий портал.