Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.11.2020

40% пріоритетних для держави інвестпроектів складають проекти у галузі інфраструктури та транспорту

Уряд затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів на 2020-2023 роки, і 40% цього списку складають масштабні проекти у галузі інфраструктури та транспорту. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Ера успішного державно-приватного партнерства розпочата. Пріоритетні інвестиційні проекти, перелік яких на днях затвердив Уряд, охоплюють практично всі галузі транспорту. До їх списку увійшло будівництво нового летовища на Закарпатті та реконструкція ще 13 регіональних аеропортів. У галузі поштового зв’язку – це реалізація 2 масштабних проектів з модернізації логістичної мережі Укрпошти та реформування її сільських відділень. У дорожній галузі – це будівництво нової Кільцевої навколо Києва та нового мосту через Південний Буг у Миколаєві, укладення верхнього асфальтного шару на автодорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка та ремонт ще перспективних 10 ділянок доріг. У тому числі тих, що були обрані раніше для реалізації потенційних пілотних проектів ДПП у рамках Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі», – зазначив очільник Міністерства.

У перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів у залізничній галузі увійшла концесія вокзалів і станцій Харків-Пасажирський, Дніпро-Головний, Вінниця, Миколаїв, Чоп, Київ-Пасажирський, Хмельницький, електрифікація дільниць Ковель-Ягодин-держкордон і Ковель-Ізов-держкордон, будівництво колії «Мостиська-Скнилів», а також закупівля вантажних електровозів для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Крім цього, Мінінфраструктури продовжуватиме активно впроваджувати концесійні проекти у морських портах. У список перспективних інвестпроєктів увійшли концесії залізнично-поромного комплексу та першого і контейнерного термінала у порту «Чорноморськ», концесія пасажирського комплексу в порту Одеси, концесія причалів Бердянського морського порту та інші проекти. Також у вищезазначений перелік увійшов інвестпроект з підвищення пропускної і переробної спроможності припортових станцій.

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури, Укравтодор, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація в Україні презентували Першу програму державно-приватного партнерства у дорожній галузі: http://roadppp.in.ua. 6 ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км, які були відібрані для потенційних пілотних проєктів ДПП, будуть реалізовані в рамках цієї Програми на першому етапі.

Джерело: Урядовий портал.