Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.05.2023

580 тис. кубометрів газу на добу: Група Нафтогаз запустила нову потужну свердловину, – Олексій Чернишов

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, запустило в роботу нову пошукову свердловину глибиною 5 800 м, наразі її дебіт становить 580 тис. куб. м газу на добу.

«Це одна з найпотужніших свердловин, що запустило Укргазвидобування за останні роки. Більш того, вона відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни. Перспективні ресурси газу цього блоку оцінюються в понад 6 млрд куб. м. Наразі у вказаному блоці відбувається підготовка до буріння ще двох нових свердловин: пошукової та розвідувальної», – розповів очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Родовище має значні перспективи та разом з тим складну геологічну будову, яка сильно ускладнена глибинними розломами і має блоковий характер. Виявлені газові поклади перебувають в умовах високотемпературного розрізу з аномально високими пластовими тисками.

Через брак технологій раніше розробка перспективних покладів цього родовища на значних глибинах була неможливою.

«Нещодавно ми провели там сучасні 3D сейсмічні дослідження, що дало можливість спроектувати цю пошукову свердловину. Свердловина має складну похило-спрямовану конструкцію. Її буріння та дослідження були складним викликом для команди геологів, буровиків та геофізиків, який вони успішно подолали. Далі продовжимо працювати над розкриттям потенціалу цього блоку», – повідомив т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Роботи з буріння свердловини виконувала бурова бригада Шебелинського відділення бурових робіт бурового управління «Укрбургаз» із залученням фахівців спеціалізованої аварійно-рятувальної служби «ЛІКВО». Геофізичні дослідження проводили фахівці ГУ «Укргазпромгеофізика» та ТОВ «Везерфорд Україна».

Нагадаємо, що у березні Укргазвидобування запустило в роботу найпотужнішу свердловину за останні 2,5 роки, добовий видобуток з якої сягає 460 тис. куб. м газу.

 

www.naftogaz.com