Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.06.2020

63% українських лікарень підключені до якісного інтернету

Міністерство цифрової трансформації провело дослідження підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету і продовжує інформувати про його результати. На черзі – лікарні.

За даними дослідження Мінцифри, до інтернету підключені 1 304 лікарні з-поміж 1 756 – це 74,26%.

До оптичних технологій підключені 1 111 лікарень серед усіх. Тобто 37% лікарень не мають якісного інтернету, і це означає, що в таких закладах є суттєві обмеження у розвитку телемедицини та впровадження новітніх практик. До того ж, пацієнти, що проходять лікування у стаціонарі, та решта відвідувачів не мають змоги користуватись швидкісним wi-fi.

Щоб усі пацієнти могли одночасно користуватись wi-fi, потрібне гігабітне підключення. Але така публічна мережа неодмінно має бути відокремлена від внутрішньої мережі лікарні, щоб ніяка персональна інформація про пацієнтів не потрапила до зловмисників.

Можливість надавати медичні послуги онлайн (телемедицина) стала ще важливішою у період протиепідемічних заходів та обмежень, коли важливо дотримуватися карантину і залишатися вдома. Отже, більшість лікарень ще потребують підключення до швидкісного інтернету для можливості надавати послуги телемедицини.

“Наше завдання, щоб усі лікарні були забезпечені гігабітним інтернетом. Це відповідає європейській практиці. Для цього ми розробляємо Національний план розвитку широкосмугового доступу до інтернету та почнемо втілювати його в життя вже в наступному році”, – зазначає Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Традиційно ми розробили інтерактивну карту та форму, де можна перевірити дані нашого дослідження, наявність підключення до оптики у лікарнях, а також залишити відгук, якщо знайшли невідповідність. Це можна зробити за посиланням.

До того ж, результати дослідження Мінцифри щодо підключення лікарень до інтернету опубліковані на порталі відкритих даних та доступні за посиланням.

Джерело: Урядовий портал.