Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.04.2023

Активна участь в ініціативі спільних закупівель газу ЄС посилить енергетичну безпеку України та регіону – Микола Колісник

Міністерство енергетики України зацікавлене в активній участі газових компаній у механізмі агрегації попиту та спільних закупівель (AggregateEU), який створено Європейською Комісією в межах Енергетичної платформи ЄС.

На цьому наголосив заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час онлайн-засідання Керівної ради Енергетичної платформи ЄС, яке відбулося під головуванням Віцепрезидента Єврокомісії Мароша Шефчовича.

«Енергетична платформа – це ще один прояв солідарності для всієї Європи та досягнення енергетичної безпеки», – зазначив Микола Колісник.

Заступник міністра розповів про заходи для залучення компаній до участі у платформі – результати проведеного круглого столу, а також офіційного запрошення для реєстрації та участі у тендері в рамках механізму AggregateEU. Окремо Микола Колісник акцентував  на фінансовому аспекті участі українських компаній у закупівлях та подякував віцепрезиденту Єврокомісії за готовність сприяти вирішенню цього питання.

«Ми отримали позитивний сигнал від ЄБРР на запит Міненерго щодо кредитування українських газових трейдерів», – зазначив Микола Колісник, наголосивши, що в умовах повномасштабної агресії можливість залучення європейських кредитів не лише сприятиме стабілізації газового ринку, а й стимулюватиме вітчизняне газовидобування.

Заступник міністра також зазначив, що на засіданні регіональної групи Центральної та Східної Європи (ЦСЕ) було досягнуто домовленості  з представниками Єврокомісії про розміщення на платформі PRISMA однієї віртуальної торгової точки (VTP) з можливістю доставки.

 

www.mev.gov.ua