Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2021

Amazon купує компанію, засновану українцями

Компанія Amazon Web Services, що є дочірньою компанією корпорації Amazon, найближчим часом придбає компанію DB Best Technologies, засновану українцями.

Про це пише Liga.Tech з посиланням на співрозмовників, ознайомленими з переговорами. За їхніми даними, угода перебуває на завершальному етапі, повідомляє ШоТам.

Зазначається, що у відповідь на запит Liga.Tech, в Amazon побічно підтвердили наміри.

Що таке DB Best

DB Best заснував виходець із України Дмитро Балин у Кремнієвій долині в 2002 році. Український офіс з’явився в 2004-му. У презентаційному ролику в січні 2020 р. Балин розповідав, що у компанії працюють близько 500 людей.

П’ять із восьми офісів і велика частина інженерів DB Best перебувають в Україні: два – в Харкові і три – в Києві. Крім того, є команди в США, Британії, Ізраїлі та Польщі.

На сайті аналітичної компанії Dun & Bradstreet зазначено, що в американському офісі DB Best працюють 48 осіб, а виручка становить $17 млн ​​на рік. Ніхто з опитаних учасників ринків не взявся оцінити можливий розмір угоди. Занадто багато змінних: кількість і цінність патентів, умови передачі інтелектуальних прав і тощо.

Компанія займається розробками баз даних. На початку 2000 років створила фреймворк для міграції та в 2005-му продала його Microsoft. Він ліг в основу Microsoft SQL Server Migration Assistant (SSMA).

У партнерів вже є продукт спільної розробки. Amazon рекомендує його на своєму сайті.