Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.07.2021

Американсько-Українська ділова рада підтримує ДФС у детінізації економіки

Американсько-Українська ділова рада (USUBC) заявляє про підтримку реалізованого Державною фіскальною службою курсу на детінізацію української економіки і протидію податковим правопорушенням.

Про це йдеться в заяві USUBC, розміщеній на офіційному порталі ради, передає Укрінформ.

“Американсько-Українська ділова рада прагне підтримувати високий рівень інвестиційної привабливості та ділової культури в Україні. Ми підтримуємо курс на детінізацію економіки України та активну протидію податковим правопорушенням, проголошений вищим політичним керівництвом держави і впроваджуваний Державної фіскальною службою України”, – повідомляє USUBC.

У USUBC вважають, що запорукою забезпечення економічної безпеки країни є неухильне дотримання законодавства й одночасно невідворотність покарання за фінансові правопорушення.

“Днями стало відомо, що співробітники Державної фіскальної служби України під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора в рамках кримінального провадження викрили посадових осіб підприємства в сфері поставок і збуту газу в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах і забезпечили відшкодування несплачених податків, пені та штрафних санкцій до державного бюджету на загальну суму 1,1 млрд грн. Вважаємо, що неухильне дотримання законодавства й одночасно невідворотність покарання за фінансові правопорушення стануть стійкою основою для забезпечення економічної безпеки країни та руйнування інфраструктури тіньових ринків. Зі свого боку Американсько-Українська ділова рада (USUBC) зробить усе можливе для реалізації зазначених цілей”, – наголошує USUBC.

Як повідомлялося, співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби викрили посадових осіб в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Співробітники УБФП Офісу великих платників податків ДФС установили, що посадові особи суб’єкта підприємницької діяльності, який функціонує на ринку поставок і збуту газу, протягом 2015-2018 років шляхом неправомірного відображення в податковому та бухгалтерському обліку фінансово-господарських операцій ухилилися від сплати податків на суму понад 672 млн грн.

Зазначається, що під час проведення досудового розслідування посадовій особі підприємства повідомлено про підозру і забезпечено відшкодування несплачених податків, пені та штрафних санкцій на загальну суму 1,1 млрд грн.

ukrinform.ua