Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.01.2022

АМКУ має відслідкувати ціноутворення продукції при формування цін у торгівельних мережах – Чайківський

Взаємовідносини національних товаровиробників та представників торгівлі досить непрості; існує нерівність економічного становища між товаровиробниками та ритейлом, яка впливає на ціноутворення. Про це заявив секретар аграрного комітету Іван Чайківський, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

За його словами, ситуація потребує вивчення та, можливо, втручання Антимонопольного комітету, який мав би промоніторити ланцюжок ціноутворення продукції на етапі формування цін у торговельних мережах.

«Саме тому нагальним сьогодні здається ухвалення у парламенті закону про торгівлю. Адже нарікань на зловживання у торгівлі надзвичайно багато. Не секрет, що за гроші українського товаровиробника ритейлери закуповують за кордоном товари і продають їх в своїх мережах, тоді як український виробник змушений по місяцю і більше чекати розрахунків за поставлену продукцію в супермаркети чи інші магазини. Це треба просто зупинити. Як можна сьогодні за м’ясо, термін зберігання якого 3 дні – розтягувати період розрахунку до 90 днів? А подеколи ще довше. Як можна за хліб, термін зберігання якого 2 дні, платити протягом 120 днів? Виробник ці відтермінування з повернення коштів теж змушений закладати при формуванні ціни м’яса, яєць, борошна, олії. Торговельні мережі фактично за рахунок українських виробників беруть собі безвідсотковий кредит на власні оборотні потреби», – заявив Іван Чайківський.

 

agropolit.com