Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.02.2020

Аналіз зміни цін електричної енергії на ринку РДН ОЕС за останні два місяці

З моменту запуску з 1 липня 2019 року незалежного ринку електричної енергії в Україні учасники отримали змогу вільно закуповувати та продавати електроенергію на основі двосторонніх договорів або на Українській енергетичній біржі. Одним з майданчиків по закупівлі потужностей електричної енергії є ринок «на добу наперед».

РИНОК «НА ДОБУ НАПЕРЕД» (РДН) – сегмент ринку, на якому здійснюється купівля‐продаж електричної енергії на наступну добу за днем проведення торгів за вільними конкурентними цінами.

Подекадний аналіз ринку показує, що порівняно з першою декадою грудня середньозважена ціна РДН ОЕС поступово збільшувалась, хоча спостерігалися коливання ринку. Основний зріст показників припав на перші дві декади січня 2020 року, коли середньозважена ціна на ринку за декаду досягнула максимальних за 2 місяці показників, після чого ціна поступово почала зменшуватись. Останню декаду січня та першу декаду лютого середньозважена ціна стало знижувалась.  Середньозважена ціна на ринку РДН ОЕС України за 10 днів лютого зменшилась в порівнянні з 1 декадою січня на 12,84% та становить 1 190,62 грн/МВт*г.

Матеріал підготовлено відділом досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики. У відділі ви можете замовити цінові довідки із підтвердженням цін електричної енергії на РДН ОЕС та подекадним порівнянням середньозважених цін. Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням – http://bit.ly/2UXNl4M.

Подекадна динаміка середньозваженої ціни РДН ОЕС України грудень 2019 – I декада лютого 2020

Джерело даних: ДП «Оператор ринку», подекадний розрахунок – ДП «Держзовнішінформ».