Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.01.2022

ArcelorMittal вклав $5 млн у технологію виробництва водню H2Pro

Технологія передбачає використання електрики для розщеплення води на водень та кисень

Компанія ArcelorMittal, один із найбільших виробників сталі у світі, інвестувала $5 млн у технологію виробництва водню компанії H2Pro через інноваційний фонд XCarb. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

H2Pro розробляє спосіб виробництва водню із води. У основі методу лежить технологія E-TAC (електрохімічна і термічно активована реакції). Вона використовує електрику для розщеплення води на водень та кисень. На відміну від звичайного електролізу, водень та кисень генеруються окремо на різних стадіях – електрохімічній та стадії термічної активації.

Розкладання води з використанням технології E-TAC забезпечує енергоефективність більше 95%, що значно вище, ніж традиційні технології електролізу води на рівні близько 70%.

H2Pro має намір почати виробляти водень вартістю менше $2/кг у 2023 році. При цьому до 2030 року компанія має намір запустити перший комерційний проєкт із виробництва водню за ціною $1/кг.

«Враховуючи увагу H2Pro до розробки нової технології, спрямованої на виробництво зеленого водню енергоефективним способом за конкурентними цінами, це природне доповнення до інвестиційного портфеля XCarb. Незважаючи на те, що E-TAC перебуває на ранній стадії, ми з нетерпінням чекаємо на початок роботи з командою H2Pro», – повідомив Пінакін Чаубаль, головний технічний директор ArcelorMittal.

«Зелений» водень – один із небагатьох інструментів для декарбонізації. Щоб стати життєздатним, він має бути дешевшим. З цим раундом фінансування ми зможемо налагодити виробництво», – наголосив Талмон Марко, генеральний директор H2Pro.

ArcelorMittal заснувала інвестиційний фонд XCarb у березні 2021 року. H2Pro є п’ятим інвестиційним проэктом фонду. Раніше ArcelorMittal вклав $30 млн у компанію з переробки вуглецю LanzaTech через фонд XCarb.

ArcelorMittal має намір перейти на “зелене” виробництво сталі до 2050 року. Для цього компанія має намір вкласти €1,1 млрд у декарбонізацію виробництва у Бельгії.

ArcelorMittal – провідна світова сталеливарна та гірничодобувна компанія з присутністю у 60 країнах та виробничими активами у 18 країнах.

За підсумками 2020 року компанія зафіксувала чистий збиток у розмірі $733 млн. EBITDA підприємства скоротилася до $4,3 млрд, що на 17,2% нижче в порівнянні з 2019 роком.

 

gmk.center