Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.04.2022

«АрселорМіттал» має намір у квітні збільшити виробництво ЖРК до 500 тис. тонн

Через зупинення металургійного виробництва комбінат переорієнтувався на випуск концентрату

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує у квітні наростити виробництво залізорудного концентрату до 500 тис. тонн порівняно з 320 тис. тонн сировини, відвантаженої у березні. Про це заявив Володимир Теслюк, заступник гендиректора з виробництва «АрселорМіттал», повідомляє “Кривбас on-line”.

Після російського вторгнення на територію України комбінат зупинив металургійне виробництво через порушення логістики. При цьому гірничий департамент продовжив свою роботу. В таких умовах підприємство переорієнтувалося на випуск залізорудного концентрату.

«Якщо раніше комбінат відвантажував на експорт близько 200 тис. тонн концентрату, то, переорієнтувавши наші виробничі потужності, за березень ми вже відвантажили 320 тис. тонн. При цьому наше підприємство здебільшого орієнтоване на металургійне виробництво», – сказав Володимир Теслюк.

Крім того, він зазначив, що незабаром запустять доменні печі. №6 та 7, а також збільшать відвантаження продукції на експорт до Польщі.

«Наше підприємство перебуває у вигідніших умовах. Ми й раніше не везли концентрат на порти, ми везли до Польщі, тому що в Європі розташовані наші заводи ArcelorMittal», – зазначив заступник директора з виробництва «АреслорМіттал».

У травні, в разі врегулювання ситуації в країні, комбінат розраховує вийти на 80-90% потужності виробництва, при тому що зараз цей показник становить близько 40%.

Як повідомляв GMK Center, 3 березня «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочав зупинення металургійного виробництва. Коксохімічний завод працював на гарячому простої, а гірничодобувний департамент – на мінімальних потужностях.

Після цього комбінат виділив $2 млн на забезпечення гуманітарних потреб України під час війни із Росією. Крім того, співробітники підприємства та виготовили 56 протитанкових їжаків і налагодили виробництво дорожніх шипів.

 

gmk.center