Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.03.2023

Австрійський бізнес висловлює високий рівень зацікавленості у відбудові України, – Юлія Свириденко

Україна і Австрія домовились про те, що 23 травня у м. Львові відбудеться Українсько-австрійський економічний форум, який пройде за спільною участю Палати економіки Австрії та Торгово промислової палати України. Основні тематичні блоки, які будуть обговорюватись на цьому заході – відновлення України, співпраця в енергетиці, промисловості та відновлювальній зеленій енергетиці.

Про це під час онлайн-зустрічі домовились Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлії Свириденко та Федеральний міністр праці та економіки Республіки Австрія Мартін Кохер.

«Домовились паралельно готувати проведення Українсько-Австрійського економічного форуму і засідання спільної робочої групи в рамках Українсько-австрійської змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв’язків. Обидва заходи мають пройти в кінці травня у Львові. Австрійська сторона підтвердила велику зацікавленість з боку австрійського бізнесу в участі у проектах відновлення нашої країни та співробітництва з українським бізнесом. На рівні урядовців ми маємо обговорити загальні умови роботи іноземного бізнесу в Україні. А вже в рамках форуму буде відбуватись більш широке обговорення залучення австрійських інвестицій в Україну, локалізацію та перенесення частки виробництва на нашу територію», – пояснила Юлія Свириденко.

За її словами, Уряд визначив п’ять пріоритетів для фінансування швидкої реконструкції: енергетика, житлове будівництво, гуманітарне розмінування, критична та соціальна інфраструктура та підтримка приватного сектору.

«Пріоритетом держави на найближче майбутнє є термінове відновлення. Очікуємо на участь у спільних проектах, пропозиції щодо відбудови окремих територіальних одиниць та конкретних форматів участі Австрії в проектах післявоєнної відбудови України», – наголосила Юлія Свириденко.

Також під час зустрічі сторони обговорили можливість надання експортних гарантій Австрійського контрольного банку для інвестицій в Україну. Адже саме страхування воєнних ризиків є однією з основних перепон на шляху до залучення іноземних інвестицій в Україну під час війни.

Зі свого боку Федеральний міністр праці та економіки Республіки Австрія Мартін Кохер підтвердив зацікавленість австрійського Уряду і бізнесу у економічній співпраці з Україною та її якомога більшому розширенню.

Довідково:

Австрія притримується позиції нейтралітету у питаннях постачання Україні військової техніки. Основна допомога, що надається Україні має гуманітарне направлення.

Після початку війни Україна отримувала від Австрії шоломи, захисні жилети та паливо. Також наша країна отримала 10 млн євро від Австрії в рамках програми другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення України від Світового банку. Кошти було надано з Цільового фонду донорів Світового банку.

В рамках Міжнародного установчого саміту International Summit on Food Security Австрія виділила 3,8 млн євро.

 

www.me.gov.ua