Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.02.2022

“Азовсталь” освоїла випуск двох нових видів металопрокату

Продуктову лінійку комбінату розширили за спецзамовленням із Сербії

Металургійний комбінат «Азовсталь» розширив продуктову лінійку двома новими видами металопрокату за спецзамовленням із Сербії. Про це повідомив MRPL.City.

Співробітниками комбінату в найкоротший час було розроблено нову технологію виробництва листового прокату сталі марки L290NE/X42NE PSL2. Особливість цього замовлення полягає в жорстких вимогах до технічних параметрів, неметалевих включень та ультразвукового контролю.

Для виконання замовлення фахівці підприємства розробили новий хімічний склад, технологію виплавки та розливу, а також режими прокатки листів. Це дало змогу досягти повної відповідності вимогам замовлення-наряду. До Сербії вже відвантажено близько 8 тис. тонн нового виду продукції.

Крім того, «Азовсталь» розпочала випуск листового прокату сталі марки 09Г2С з головною умовою забезпечення класу міцності 390 для прокату товщиною 8-12 мм. Для цього опрацьовано нові режими контрольованої прокатки, що забезпечують необхідний рівень механічних властивостей.

У товстолистовому цеху за новою технологією вже виробили понад 2,542 тис. тонн прокату, що повністю відповідає вимогам замовника.

«Для збереження конкурентоспроможності необхідно максимально зберегти існуючі ринки збуту, виконуючи складні замовлення, а також за рахунок розширення сортаменту та високої якості металопрокату завойовувати нові. Завдяки командній роботі фахівців підприємства нам це вдається», – наголосив Дмитро Зотов, директор з технології та якості «Азовсталі».

Як повідомляв GMK Center, металургійні підприємства групи «Метінвест» у 2021 році освоїли виробництво 54 нових видів металопродукції. «Азовсталь» за рік освоїла виробництво слябів із дев’яти нових марок сталі та поставила клієнтам близько 200 тис. тонн нової продукції.

 

gmk.center