Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2022

Байден заявив Зеленському про готовність США допомогти економіці України – Білий дім

Сполучені Штати обдумують шляхи додаткової допомоги для економіки України в умовах військового тиску з боку Росії.

Про це, як повідомляють у Білому домі, йшлося під час телефонної розмови президентів Зеленського й Байдена, передає Укрінформ.

«Президент Байден зазначив, що за останній рік Сполучені Штати надали Україні понад пів мільярда доларів для розвитку та в гуманітарній сфері, і зараз вивчають можливість додаткової макроекономічної підтримки, щоб допомогти українській економіці в умовах тиску, спричиненого військовою ескалацією з боку Росії», – вказується в повідомленні.

Як зазначається, глава Білого дому чітко підкреслив, що попри від’їзд членів родин співробітників американського посольства, дипломатичне представництво США в Києві продовжує функціонувати повною мірою.

Лідери двох країн також обговорили скоординовані дипломатичні зусилля у сфері європейської безпеки, підкресливши принцип «нічого про Україну без України».

Байден заявив про підтримку Сполученими Штатами зусиль у Нормандському форматі, спрямованих на врегулювання конфлікту. У цьому зв’язку він висловив сподівання, що підтвердження сторонами на зустрічі 26 січня домовленостей про припинення вогню допоможе знизити напруженість та сприятиме імплементації Мінських домовленостей.

Також повідомляється, що Байден підтвердив готовність США, які залишаються віддані суверенітету й територіальній цілісності України, разом із союзниками та партнерами дати рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення Росії.

Як повідомляв Укрінформ, розмова президентів США і України відбулася в четвер. За інформацією української сторони, лідери двох країн обговорили поточні дипломатичні зусилля з деескалації та узгодили спільні дії на майбутнє.

 

www.ukrinform.ua