Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.08.2022

БЕБ контролює використання державних коштів, що виділяються Урядом з резервного фонду держбюджету: встановлено ймовірні порушення на 80 млн грн

Співробітники Бюро економічної безпеки України аналізують обґрунтованість використання бюджетних коштів, що виділяються Кабінетом Міністрів України з резервного фонду державного бюджету на різні напрями.

Відпрацьовується відповідність цін ринковим, при проведені закупівель та тендерних процедур за бюджетні кошти, а також економічна доцільність їх проведення.

Триває аналіз витрачання коштів в умовах воєнного стану в сумі понад 1,8 млрд грн, виділених із резервного фонду бюджету на відновлення зруйнованого житла та інфраструктурних об’єктів в багатьох областях України.

Аналітики вивчають використання коштів в сумі 18 млрд грн., виділених одному із державних підприємств для закупівлі продуктових наборів, будівельних матеріалів та лікарських засобів. Наразі встановлено ймовірні порушення на суму близько 80 млн грн, триває подальше відпрацювання інформації.

“У Бюро досліджують наявні та потенційні ризики в різних галузях економіки, щоб протистояти економічним правопорушенням, не допускаючи при цьому тиску на легальний бізнес. Пріоритетом на час війни є сфери, де використовуються бюджетні кошти. Їх використання має відбуватися максимально прозоро та обґрунтовано. БЕБ працює над упередженням та реагує відповідним чином на вже скоєні порушення в цій сфері. Будь-які зловживання, або нецільове використання коштів є неприпустимим”, – зазначив заступник Директора БЕБ Олександр Кучеренко.

 

www.kmu.gov.ua